ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ...ΑΛΛΙΩΣ!

Posted by evangelia komi on

Τα κόκκινα αυγά είναι σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες μας Πασχαλινές συνήθειες και εικόνες. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αυτό το Πάσχα?

Υπάρχουν χίλιοι και ένας τρόποι να διακοσμήσει κανείς τα Πασχαλινά αυγά - εμείς όμως ξεχωρίσαμε αυτά. Είναι υπέροχα και πανεύκολα!

Τι θα χρειαστείτε:

* Χρώμα για τρόφιμα, σε ότι αποχρώσεις σας αρέσουν.

(Προτείνουμε τα βασικά χρώματα: κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο. Είναι πιο εύκολο να τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ και μπορείτε να κάνετε πολλές διαφορετικές αναμίξεις και να δημιουργήσετε νέες αποχρώσεις.)

* Μπωλάκια για να βάλετε το διάλειμμα με τα διαφορετικά χρώματα.

(Επειδή το χρώμα φαγητού βάφει και μπορεί να σας δυσκολέψει στο ξέπλυμμα, προτείνουμε αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης για muffin)

* Ξύδι

* Οδοντογλυφίδες για να αναμείξετε τα χρώματα

* Γάντια μιας χρήσης

* Χαρτοπετσέτες / Χαρτί κουζίνας

Εκτέλεση:

1. Βράστε δύο κούπες νερό και διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Μοιράστε το μείγμα στα μπωλάκια ( γεμίστε τα σε ύψος 1,5 εκατοστό περίπου) και προσθέστε το χρώμα. Ανάλογα με τις αποχρώσεις που θέλετε να πετύχετε, αναμείξτε τα χρώματα στις ανάλογες δοσολογίες. Ανακατεύετε καλά με τις οδοντογλυφίδες ώστε να γίνει ομοιγενές το διάλειμμα.

Tip: Πριν βουτήξετε ατα αυγά στα χρώματα, δοκιμάστε την απόδοσή τους και τσεκάρετε τις αποχρώσεις βουτώντας στα μπωλ χαρτί κουζίνας. Θυμηθείτε μόνο ότι το χαρτί είναι πολύ απορροφητικό - τα αυγά θα χρειαστουν 1 με 2 λεπτά για να αποκτήσουν ένταση στο χρώμα.

Δείτε παρακάτω έναν ενδεικτικό πίνακα με χρώματα που μπορείτε να φτιάξετε. Φυσικά το αποτέλεσμα αλλάζει ανάλογα με τα χρώματα που θα βρείτε αρχικά.

 

2. Φορέστε τα γάντια και βυθίστε απαλά από τη μία του πλευρά το αυγό στο πρώτο μπωλ με το χρώμα. Δεν πρέπει να καλυφθεί ολόκληρο το αυγό και χρειάζεται να το κρατάτε σταθερό όση ώρα είναι μέσα στο διάλειμμα για να μην κουνηθεί. Εάν θέλετε να δώσετε παλ απόχρωση, κρατήστε το στο διάλειμμα για 30-40 δευτερόλεπτα. Εάν θέλετε να δώσετε έντονο χρώμα, κρατήστε το αυγό σταθερό στο διάλειμμα για 1 με 2 λεπτά.

Tip: Αυτός ο τρόπος βαφής έχει ωραία απόδοση τόσο στα λευκά όσο και στα μπεζ αυγά. Τα λευκά αναδεικνύουν τις παλ αποχρώσεις ενώ τα έντονα βαθιά χρώματα θα γράψουν πολύ ωραία στα σκούρα.

3. Ταμπονάρετε απαλά με χαρτί και αφήστε να στεγνώσει.

4. Επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές θέλετε με άλλα χρώματα σε κάθε αυγό, βυθίζοντάς τα από διαφορετική πλευρά κάθε φορά.


Share this post



← Older Post Newer Post →